برای مشاهده انواع گیتهای تردد هوشمند اینجا کلیک فرمائید
انواع مختلف گیت های الکترونیکی یکی دیگر از ابزارهای الکترونیکی حفاظت فیزیکی هستند که ضمن محدود کردن تردد به محلهای مشخص شده ، امکان کنترل و ثبت وقایع را برای مدیران فراهم می نمایند .
در لغت عبارت گیت یا gate به معنای دروازه و محل کنترل ورود خروج می باشد که احراز هویت افراد و صدور مجوز یا عدم مجوز در این محل انجام می پذیرند و گیت های الکترونیکی نیز تجهیزات الکترونیکی هستند که با نصب در محل گیت ، نظارت هوشمندانه بر ورود و خروج را تامین و موجب تسریع و تسهیل امورات میگردند .
انواع مختلف گیت های الکترونیکی :
با توجه به نوع کاربرد و میزان اهمیت مکان نصب شده و نیز میزان بودجه اختصاص داده شده گیت های الکترونیکی در انواع زیر تولید می گردند که غالب گیت ها دارای تجهیزات پیشرفته ای از قبیل سنسورهای قوی، دستگاه های کنترل دسترسی ، بردهای الکترونیکی ، نمایشگرها و... می باشند :
گیت کنترل تردد نفر رو یا سه اهرمی : این نوع گیت ها که گیت های میله ای نیز گفته می شوند برای استفاده در باشگاههای ورزشی ، استخرها ، موزه ها و ... که در آن هدف صف بندی و کنترل بلیط می باشد و یا در سازمانها و ادارات برای کنترل ورود خروج پرسنل مورد استفاده قرار می گیرند که میتوانند در دو حالت راستگرد و چپگرد ( و یا هر دو طرف ) مورد استفاده قرار می گیرند. این گیتها دارای قیمت مناسبتری از سایر گیت ها می باشند .
گیت های تردد سه اهرمی از نظر ظاهری در دو نوع تک پایه و دو پایه تولید می شوند که با توجه به نوع کاربرد و نوع و اندازه فضای نصب مورد استفاده قرار می گیرند .
گیت کنترل تردد شیشه ای : این نوع گیتها که نسبت به گیت کنترل تردد قیمت کمتری دارند از دو بدنه فلزی یا استیل تشکیل یافته اند که بر روی هر بدنه یک باله شیشه ای یا پلاستیکی وصل شده اند . با توجه به اینکه گیت های تردد شیشه ای سرعت عملکرد بهتری دارند و امکان تردد بدون مجوز و غیر مجاز بسیار کمتر می باشد لذا معمولا در مکانهای امنیتی مورد استفاده قرار می گیرند .
در گیت های تردد شیشه ای سنسورهای حرکتی مادون قرمز تعبیه می شوند تا پس از عبور یک فرد از گیت ، شیشه ها سریع بهسته می شوند تا نفر بعدی بدون مجوز نتواند عبور کند . این نوع گیت ها با توجه به نوع کاربرد می توانند در حالت های دو طرفه و یا یکطرفه مورد استفاده قرار گیرند . به این نوع گیت ها ، گیت های باله ای یا گیت های پروانه ای نیز گفته می شود .
گیت های کنترل تردد شیشه ای از نظر نوع قرار گیری در مکانهای مختلف به دو نوع کناری و میانی تقسیم می شوند . از ترکیب دو گیت کناری یک راهرو عبوری ایجاد می شود و برای ایجاد دو راهرو عبوری یک گیت تردد شیشه ای میانی هم در بین دو گیت کناری قرار می گیرد .
گیت کنترل تردد تمام قد یا با ارتفاع کامل : گیت کنترل تردد تمام قد یا Full Height Turnstile در مکانهایی که ازدحام جمعیت زیاد بوده و نیاز به مقاومت زیاد در برابر فشار باشد مانند استادیوم ها ، ورزشگاه ها ، اماکن تفریحی و ... و یا در مکانهایی که نیاز به کنترل دقیق اشیای حمل شونده دارند مانند اماکن نظامی مورد استفاده قرار می گیرند . این نوع گیت ها معمولا در محیطهای خارجی نصب می شوند که لازم است در برابر فشار و انواع شرایط آب و هوایی مقاوم و بسیار با دوام می باشد. با توجه به اینکه این نوع گیتها ، ارتفاع زیادی دارند مشکل پرش برخی افراد، از روی انواعِ دیگر گیتها را برطرف نموده است ، در هر بار فقط یک نفر اجازه عبور از گیت تمام قد را خواهد داشت.
گیت کنترل تردد سویینگ : گیت کنترل تردد سویینگ یا گیت تردد معلولین که برای سهولت در تردد معلولین و افراد، در سازمانها و مجموعههای مختلفی همچون سازمانها، ادارات، ایستگاههای مترو، بیمارستانها، دانشگاهها و ... مورد استفاده قرار میگیرد. گیتهای سویینگ اتوماتیک بوده و به وسیله اکسس کنترل هویت فرد تشخیص می یابد ، سپس باله با زاویه 90درجه، به سمت مخالف حرکت میکند و پس از خروج فرد از گیت به آرامی بسته میشود.
گیت های کنترل تردد مکانیکی : که دارای مدار الکترونیکی نبوده و صرفا جهت یکطرفه نمودن مسیر مورد استفاده قرار می گیرند .
مزایای استفاده از گیت های کنترل تردد :
تامین نظم و ایجاد امنیت مکان
فراهم نمودن امکان احراز هویت افراد به صورت دقیق برای ورود یا خروج
کنترل بلیط ها و پرداخت هزینه ها
احترام به ارباب رجوع
شمارش و کنترل افراد وارد شونده و خارج شونده و محاسبه تعداد افراد حاضر در محل
تعیین هویت دقیق افراد به صورت هوشمند و بدون معطلی
ثبت تمام وقایع ورود و خروج و امکان اخذ گزارشات متنوع مدیریتی
بهبود عملکرد و بازدهی کارکنان در سازمانها
حذف یا کاهش هزینه نیروی انسانی در بخشهای مختلف نظارتی و امنیتی
کاهش احتمال سرقت در مکانهای حساس مثل موزهها و مکانهای تاریخی
چه پارامترهایی را در خرید گیت های کنترل تردد باید در نظر داشت :
نوع کاربری گیت : هر یک از انواع گیت های تردد برای یک کاربری مشخص مناسب می باشند . اهمیت تامین امنیت مکان ، میزان هزینه ، جنس کاربران و ... در تعیین نوع گیت باید لحاظ شود .
میزان تردد روزانه :
نحوه جمع آوری اطلاعات و احراز هویت افراد .
نحوه عملکرد گیت در مواقع اضطراری .
تعیین نحوه عبور جانبازان و معلولین از گیت .
امکان مانیتورینگ تردد افراد .
نرم افزار و امکانات مورد انتظار از آن برای مدیریت و کنترل تردد
کیفیت بدنه از نظر استحکام ، مقاومت ، ضربه پذیری ، ضد زنگ بودن و ...
کیفیت مدار الکترونیکی از نظر دارا بودن حسگر های قوی ، نمایشگرها ، قابل تنظیم و مدیریت بودن عملکرد گیت و ...
کیفیت قسمت مکانیکی گیت از قبیل موتور ، گیربکس و ... ..
اعتبار و خوش نامی شرکت سازنده و یا وارد کننده .
نحوه و مدت زمان گارانتی و خدمات پس از فروش گیت از نظر تامین قطعات و ارائه خدمات بدون وقفه .
امکان استفاده از گیت به صورت دو طرفه یا یکطرفه
تاثیر کنترل تردد بر روی خروجی سازمان :
گیت کنترل تردد یکی از اجزای سامانه کنترل دسترسی است که در جهت ایجاد نظم و امنیت در ادارات و سازمانها ، صنایع حملونقل ، باشگاهها ، مدارس ، ورزشگاهها و مکانهای امنیتی به کار گرفته میشوند . استفاده همزمان از گیتهای کنترل تردد و دستگاههای حضور و غیاب، نظم و سازماندهی بیشتری به مجموعه میبخشد و امنیت شرکتها و مجموعههای مختلف را تضمین میکند. همچنین پیاده سازی این سیستم موجب محاسبه دقیق عملکرد پرسنل در طول یک ماه گردیده و پارامترهایی همچون غیبت ، اضافه کاری ، تاخیر و تعجیل و ... به صورت سهل و آسان در دسترس قرار می گیرد .
در گذشته برای کنترل ورود و خروج افراد در سازمانها یا ادارات از روشهای سنتی استفاده میشد که خطای انسانی بسیار بالایی را در داشته و زمان زیادی برای کنترل تردد افراد صرف میشد و به منابع انسانی زیادی جهت کنترل تردد افراد در یک مجموعه نیاز بود ولی امروزه با گسترش انواع فناوریها ، به منظور حفظ نظم و امنیت بیشتر، سازمانها و مراکز مختلف اقدام به خرید و نصب سیستمها و ابزارهای کنترل دسترسی می نمایند تا بتوانند رفتوآمد افراد مختلف اعم از پرسنل، مهمان و را کنترل و مدیریت نمایند . با استفاده از این سیستمها ، به راحتی میتوان ورود افراد مختلف به سازمان را نسبت به دیگر افراد مجزا را تعیین نمود که چه افرادی در چه زمانهایی به چه مکانهایی از سازمان دسترسی داشته باشند .